Opslagmogelijkheden voor lange goederen

Een draagarmstelling is de ideale oplossing voor opslag van lange en zware goederen zoals profielen, buizen, planken, platen … Op de pijlers, die onderaan stevig verankerd zijn met bouten, kan men naargelang de behoeften draagarmen plaatsen. Toevoer en afname kan manueel of met toestel. Er is een ruime keuze qua afmetingen en draagvermogen (tot meer dan een ton). Ontdek snel Cantipro, in onze eigen fabrieken vervaardigd, een door VERITAS gebrevetteerd systeem dat voldoet aan de Eurocode 3 regelgeving, en vraag advies aan Storacon, specialist in magazijnstellingen, voor al uw projecten op maat.

Draagarmstellingen

Draagarmstellingen : Uw project op maat met Storacon

De voordelen van de draagarmstelling

Zware draagarmstellingen zijn ideaal voor opslag van zware lange goederen, denk maar aan bouwmaterialen, houten panelen of dakspanten, plaatstaal, gipsplaten, stenen en metalen buizen of profielen en balkstaal. Langgoed dat gemakkelijk en snel bereikbaar moet zijn. Dankzij de open structuur van de draagarmstelling verloopt het laden en lossen van volumineuze goederen vlot en veilig, en deze vlotte toegang tot de goederen kan u een substantiële tijdwinst opleveren. Horizontale opslag garandeert u bovendien een duidelijk overzicht van uw stock en een optimaal gebruik van de opslagcapaciteit van uw bedrijfsruimte.


Horizontale opslag van lange zware goederen

Lange zware goederen hebben de neiging te vervormen wanneer ze niet correct opgeslagen worden. Zo kunnen ze na verloop van tijd onbruikbaar worden of niet kwalitatief genoeg meer zijn om te commercialiseren. Een draagarmstelling is dan ook onmisbaar in onder meer de aluminiumhandel, houthandel en kunststofhandel, in meubelmakerijen, timmerbedrijven en schrijnwerkerijen, in de machinebouw en in de sector van de metaalverwerking.


De draagarmstelling voor zwaar langgoed Cantipro

De Cantipro zware draagarmstelling is een gebrevetteerd systeem. Het volledige gamma kreeg een getuigschrift van het VERITAS bureau dat bepaalt dat het conform is aan de geldende Eurocode 3 norm. Voor de veiligheid steunen onze draagarmstellingen op een sokkel met dubbele verankering in de grond. Deze sokkel kan ook dienen als eerste stockageniveau. Op deze sokkel wordt de draagstructuur gebout, enkelzijdige of dubbelzijdige kolommen. Aan deze kolommen worden dan de draagarmen bevestigd; de draagarmen zijn in de hoogte verstelbaar en kunnen op verschillende hoogtes ingehaakt worden per stap van 75 mm. De kolom zelf wordt nog extra beveiligd met een schoring. De draagarmstelling kan enkelzijdig of dubbelzijdig zijn uitgevoerd. De enkelzijdige draagarmstelling staat meestal opgesteld tegen een muur, de dubbelzijdige draagarmstelling vindt men dan in het middengedeelte van een opslagplaats. Laden en lossen gebeurt bij zware draagarmstellingen mechanisch, door middel van onder meer vorkheftrucks en zijladers.


Breed aanbod van accessoires voor draagarmstellingen

Naast deze accessoires voor draagarmstellingen buiten, bestaan er ook nog verschillende accessoires die de veiligheid verhogen. Geleidingsrails of aanrijdbeveiliging die voorkomen dat vorkheftrucks of andere heftoestellen de opgeslagen goederen of de stellingen zelf zouden beschadigen Stoppers voor draagarmen. Vaste of afneembare, om de goederen te allen tijde op hun plaats te houden en te sorteren, en om te vermijden dat ze zouden wegglijden of wegrollen. Diverse bekledingen, zoals bijvoorbeeld roosterpanelen waarop u ook kleinere goederen, pallets, bulkgoederen en bakken kan opslaan.


Waarom een draagarmstelling bij Storacon kopen ?

Bogend op ruim 30 ervaring als ontwerper en fabrikant van opslagmogelijkheden, rekken en stellingen, kunnen wij een gecertificeerd product voorstellen dat volledig op uw maat gefabriceerd wordt in onze eigen fabrieken en aan uw behoeften voldoet op het vlak van veiligheid, stabiliteit, duurzaamheid, stevigheid en gebruiksgemak. Ons studiebureau en onze regioverantwoordelijke begeleiden u vanaf de fase van het opmeten tot de dag van de montage en ingebruikname. Ook wanneer u stellingen zou willen demonteren, om te verplaatsen of te verhuizen, kan u een beroep doen op onze speciaal hiervoor opgeleide montageploegen. Bij Storacon vindt u een zeer uitgebreid gamma van draagarmstellingen voor alle sectoren, in alle mogelijke afmetingen (dieptes en hoogtes) en met draagvermogens per draagarm van meer dan 1 ton. Heeft u een project of wil u graag advies inzake opslag van langere goederen ? Contacteer ons voor een vrijblijvende evaluatie door ons studiebureau of een gratis offerte op maat.