Schuine rekken met bakken bij een fabrikant van auto-elektronica
Industriële opslag

Hellende rekken voor orderverzameling met bakken en dozen

Picken is een belangrijke fase in het voorbereiden van bestellingen. De term "picken" betekent letterlijk "verzamelen". Picken betekent dat de operator de artikelen in een order uit de voorraad haalt en ze samenbrengt in de verpakkingsruimte, waar ze worden verpakt voordat ze worden verzonden. Picken is een belangrijke factor bij het verkorten van de ordervoorbereidingstijd. Optimaliseer de ordervoorbereiding en bevoorrading aan de productielijn met onze Prospace+ hellende legbordstelling.

  • robuust Robuust
  • modulariteit Aanpasbaar

Project op maat ?

Een van onze 4 regioverantwoordelijken in België kan u helpen.

Online kopen

Ontdek de producten in ons assortiment OPBERGEN.

Informatie

Wat zijn hellende rekken voor orderverzameling ?

Een hellend rek verkrijgt u door uw stellingen uit te rusten met hellende legborden. Praktisch gezien worden de voorste en achterste langsliggers 2 stappen verschoven, d.w.z. 80 mm. Dit is een goedkope dynamische stellingoplossing voor lichte opslag. Deze oplossing is ideaal om magazijnbakken, kartonnen dozen of euronorm bakken op te slaan en te behandelen. Dit type opslagsysteem gebruikt de FIFO-opslagmethode (First In First Out). Het gebruik van hellende rekken heeft een aantal voordelen, zoals tijdbesparing bij het voorbereiden van orders en een lager risico op arbeidsongevallen.

Orderverzameling optimaliseren met hellende rekken

Het gebruik van hellende rekken, vooral handig in een logistieke en e-commerce omgeving, maakt het gemakkelijker om onderdelen te picken. Met deze rekoplossing hebt u een beter overzicht over de onderdelen en componenten en kan u sneller picken en de productiviteit verhogen.

Ik heb een project

VITAIRE FOTO

Het risico op MSA bij orderverzameling voorkomen

Omdat orderverzameling voornamelijk gepaard gaat met handmatige werkzaamheden, is er een groot risico op aandoeningen aan spieren en gewrichten (MSA). Volgens recente gegevens ligt het aantal arbeidsongevallen bij orderverzameling veel hoger dan het gemiddelde in de bouwsector en bij openbare werken. Bij orderverzameling lopen operators een hoog risico op aandoeningen zoals rugpijn en peesontstekingen. Daarom moeten logistieke dienstverleners maatregelen nemen om de ergonomie van hun orderverzamelprocessen te verbeteren.

De installatie van hellende rekken biedt een oplossing voor dit probleem : producten zijn gemakkelijker bereikbaar dankzij het hellende vlak, waardoor de goederen ook op natuurlijke wijze naar voren glijden. Het is niet langer nodig om aan bakken of dozen te trekken om bij de producten te komen die onderaan zijn verzameld. Dit betekent minder manuele handelingen en dus minder risico op MSA, en meer comfort voor uw personeel.

aandoeningen van het bewegingsapparaat 2

Kenmerken van Prospace+ hellende rekken

Aanvullende informatie over onze oplossing :

  • Verkrijgbaar in 2 lengtes en 8 dieptes : van 300 tot 1000 mm
  • Kan worden gebruikt om eenheden tot 5 meter hoog te maken
  • Draagvermogen per legbord : 100kg G.V.
  • RAL 7035 gelakte of gegalvaniseerde afwerking

Ongeacht de belasting, de afmetingen, het type legbord of achterwand, de vele versies in het Prospace+ assortiment kunnen worden geconfigureerd op basis van het op te bergen product. Alle parameters zijn ontworpen om precies te voldoen aan de eisen van elke activiteit : winkels, werkplaatsen, supermarkten, drukkerijen, ziekenhuizen, overheidsinstanties.

Ik heb een project

Loading...