Steekwagens voor intern transport

Wegwijzer steekwagens

Ontdek ons brede gamma van professionele steekwagens geschikt voor verplaatsen van lichte of zware goederen (250 kg – 400 kg – 1800 kg). Ze zijn een uitstekend hulpmiddel in het bestrijden van MSA (musculo-skeletale aandoeningen), want het gebruik van een steekwagen vergt minder inspanningen van uw operatoren. Bovendien kunnen zij met de gepaste professionele uitrusting veel sneller goederen verplaatsen en zo verhoogt ook uw efficiëntie. In ons aanbod vindt u voor elke toepassing of industriële sector een of meerdere steekwagens met de bijbehorende accessoires. Om er maar een paar op te noemen : steekwagen voor trappen, opplooibare steekwagen, steekwagen voor verhuizingen, steekwagen voor leveringen, steekwagen die u kan ombouwen tot rolwagen, elektrische steekwagen …

Filtrer les produits
    Vanaf à

Standaard steekwagens voor basisactiviteiten

Onze standaard modellen zijn geschikt voor transport van zware lasten tot maximum 250 of 400 kilogram. Ze werden allemaal ontworpen met extra aandacht voor ergonomie, gebruiksgemak en wendbaarheid. Zo zorgt bijvoorbeeld de licht gebogen rugzijde ervoor dat de goederen beter op hun plaats blijven en dat ook goederen met afwijkende vormen vervoerd kunnen worden. Onze steekwagens zijn vervaardigd uit staal en esthetisch afgewerkt met een matte niet-markerende verflaag, kleur epoxy RAL 7016. Houd bij de keuze van het model dat best past bij uw behoeften ook rekening met de volgende elementen :

Handgrepen : kleine / grote Bij onze kleine handgrepen is er een extra bescherming rondom de handen die verwondingen voorkomt, bij de grote handgrepen is die er niet maar kan men wel gemakkelijker een andere grip nemen om de steekwagen te laten overhellen (naar een horizontale of verticale positie).

Scheppen : vast / vast met opklapbaar laadvlak Met een opklapbare schep kan u volumineuzere lasten verplaatsen, een gewone vaste schep is geschikt voor vervoer van bakken en dozen.

Banden : stervormig / opblaasbaar / massief / in niet-markerend rubber


Steekwagens voor trappen

Om goederen over een trap te vervoeren, raden wij u onze steekwagens met 3 wielen in stervorm aan. Op deze steekwagens, speciaal bestemd voor trappen, kunnen bijkomende draagarmen geplaatst worden, zodat een tweede operator de last mee kan helpen tillen. Om het risico op MSA maximaal te vermijden kan u ook opteren voor een elektrische trappensteekwagen.


Verschillende types wielen

Let op de aard van de ondergrond bij de keuze van uw type wielen. De luchtbanden zijn meest geschikt voor oneffen ondergrond en worden aanbevolen bij gebruik in open lucht. De rubber wielen zijn eerder geschikt voor een gladde en vlakke ondergrond.


Een gevarieerd aanbod voor uiteenlopende activiteiten

Om lichte lasten te vervoeren, raden wij u een opplooibare steekwagen in aluminium aan. Hij is gemakkelijk overal mee te nemen en dus geschikt voor verhuizingen of bij het verplaatsen van lichtere goederen. Ook in ons gamma vindt u de 2-in-1 steekwagen, een steekwagen die kan worden omgebouwd tot een gewone rolwagen met 4 wielen. Om volumineuze en zware lasten tot 1800 kg te tillen bestaat er een gepaarde steekwagen met hydraulische tilfunctie. Tot slot bestaan er ook stoelensteekwagens (voor verenigingen en horeca), steekwagens voor gasflessen of vaten, en steekwagens voor krantenvervoer.