Groothoekbeeld van een magazijn uitgerust met Propal 3 palletstellingen met pallets
Onze oplossing

Palletrek

Storacon – Provost Group is gespecialiseerd in het ontwerp en de productie van rekken en stellingen voor palletopslag. Wij leveren palletstellingen op maat van uw artikelen, pakjes en grondstoffen, gebaseerd op een diepgaande en vooral gepersonaliseerde evaluatie van de goederen, het aantal, het formaat, de rotatiesnelheid en de aard.

Onze palletstellingen zijn ontworpen met het oog op een maximaal draagvermogen, duurzaamheid en flexibiliteit, zodat onze klanten verzekerd zijn van een rendabele investering. Onze oplossingen omvatten het Propal 3 palletrekkensysteem, ontworpen om in de hoogte zowel lichte als zware lasten op te slaan. Onze inrijstellingen, doorrolstellingen, carrier-pushback, shuttle met hoge opslagdichtheid en dynamische opslagsystemen (Lifo of Fifo) zorgen voor een optimale benutting van de ruimte.

Project op maat ?

Een van onze 4 regioverantwoordelijken in België kan u helpen.

Propal 3, onze oplossing voor palletopslag

Het Propal 3 palletrekkensysteem is ontworpen en getest in overeenstemming met de huidige Europese normen (EN15512 en EN15620) en is geschikt voor opslag van pallets. Propal 3 is verkrijgbaar in 10 dieptes en 28 hoogtes en is geschikt voor lichte en zware lasten (tot 18 ton per juk), met een maximale hoogte tot 10 meter. Met een steek van 50 mm, omkeerbare staanders en liggers, 6 soorten jukken (3 tot 18 ton) in geboute of gedemonteerde versies en 11 soorten liggers biedt dit palletrekkensysteem veel vrijheid om het aan te passen aan de opgeslagen producten.

Toepassingen met het Propal 3 palletrek

fabricage-provost

PRODUCTIE

Provost

bedrijfsklaar

OPLOSSING

Kant-en-klaar

De klassieke versie van de Propal 3 stelling bestaat uit jukken en liggers en kan worden aangeboden in 2 verschillende opstellingen :

  • Enkelzijdige palletstelling : deze stelling komt meestal met de rug tegen een muur
  • Dubbelzijdige palletstelling : deze stelling bestaat uit 2 eenheden die rug aan rug geplaatst zijn en verbonden met afstandsbalken. Ze is van beide kanten toegankelijk

Afhankelijk van uw activiteit kan u kiezen voor verschillende systemen voor opslag en goederenbehandeling :

  • In rekken met hoge opslagdichtheid kan u zeer grote hoeveelheden pallets van een beperkt aantal referenties opslaan.
  • In carrier-pushback rekken kan u 2 tot 6 pallets per kanaal opslaan door middel van frames die voortgeduwd worden.
  • In pallet shuttle rekken hoeft de heftruck de installatie niet meer in te rijden, de shuttle zorgt automatisch voor ultracompacte opslag. 
  • In onze dynamische rekken (LIFO - last-in First-out of FIFO First-in First-out) kan u grote volumes van een beperkt aantal referenties van regelmatig roterende goederen opslaan. Doordat er minder gangpaden zijn in dit systeem kan u compacter opslaan.
Ik heb een project

Opslag van bouwmaterialen

fabricage-provost

PRODUCTIE

Provost

robuust

ONTWERP

Robuust

In het assortiment van Storacon vindt u ook stellingen specifiek voor de opslag van materialen op pallets en rollen, haspels of bobijnen, zowel voor binnen als buiten. Onze stellingen voor bouwmarkten zijn ontworpen om zware en volumineuze producten op een veilige en optimale manier op te slaan en te presenteren. Als u uitrusting nodig hebt die specifiek is aangepast aan uw activiteit, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen of online een offerte aan te vragen. Onze experts vinden de juiste oplossing voor de opslag van uw materiaal.

Ontdek de oplossing

Bootopslag, droge havens

fabricage-provost

PRODUCTIE

Provost

maatwerk

ONTWERP

Op maat gemaakt

Onze Nautirack-oplossing voor opslag van boten is ontworpen voor de winteropslag van uw boten in een maritieme omgeving. Dankzij onze expertise kunnen we u veilige, milieuvriendelijke structuren bieden die geschikt zijn voor vorkheftrucks. Nautirack droogdokken zijn gecertificeerd door Bureau Veritas en voldoen aan EUROCODE 1. Ze zijn snel te bouwen, demonteerbaar en niet bouwvergunningplichtig. Wij bieden ook oplossingen op maat om te voldoen aan uw specifieke bootopslagvereisten. Neem nu contact met ons op om de oplossing te vinden voor uw behoeften op het gebied van winterstalling en droogdokken.

Ontdek de oplossing

De voordelen van onze palletstellingen

Een oplossing op maat van uw behoeften

Storacon – Provost Group is ontwerper en fabrikant van opslagmogelijkheden en bedrijfsinrichting voor professionals in de industrie. Onze palletstellingen bieden veel voordelen voor wie zware goederen binnen of buiten wil opslaan. Dankzij onze jarenlange expertise kunnen we modulaire en aanpasbare oplossingen aanbieden die precies aan de specifieke behoeften van elk bedrijf beantwoorden, met als gevolg een optimale benutting van uw opslagruimte.

Bij het ontwerpen van onze palletstellingen voor zware lasten streven wij naar optimale veiligheid voor werknemers en goederen. Daarnaast gaat er ook veel aandacht naar de efficiëntie van het voorraadbeheer, een eenvoudige toegang tot pallets en optimale productrotatie.

Bovendien gebruiken we corrosiebestendige materialen voor onze palletstellingen, waardoor ze geschikt zijn voor buitengebruik en hun duurzaamheid gegarandeerd is. Door te kiezen voor Storacon – Provost Group investeert u in een betrouwbare, veilige en schaalbare opslagoplossing, ontworpen en geproduceerd in Europa die voldoet aan de eisen van professionals in de sector.

Veiligheid op de eerste plaats

Bij Storacon hechten we het grootste belang aan de veiligheid en efficiëntie van onze palletstellingen. Daarom bieden we een reeks accessoires die ontworpen zijn om uw installaties beter te beschermen en ze gebruiksvriendelijker te maken. Onze stijlbeschemers en aanrijdbeveiligingen (voor de jukken) zijn speciaal ontworpen om de structuur van uw palletstellingen te beschermen en het risico op ongelukken door botsingen met heftoestellen te verminderen.

Daarnaast bieden we een verscheidenheid aan signalisatiemateriaal om de doorstroming in uw magazijn te optimaliseren en de veiligheid van uw werknemers te garanderen. Onze veiligheidsborden, vloermarkeringen en bewegwijzering bakenen opslag- en doorloopgebieden duidelijk af en maken het gemakkelijk om producten te lokaliseren. Door onze hoogwaardige palletstellingen te combineren met deze essentiële accessoires, kan u een veilige en efficiënte werkomgeving voor uw personeel creëren en tegelijkertijd uw opslagruimte optimaal benutten.

Project Naturopera

Franse rekken voor een Franse fabrikant

Het project van Naturopera 

"In ons magazijn van 19.000 m2 in Bully-les-Mines (departement 62) hebben we onze eerste productielijn geopend. Toen we een partner moesten kiezen om ons interne laboratorium, onze onderhoudswerkplaats en de logistieke eenheid uit te rusten, gaven we natuurlijk voorrang aan een aankoop op korte afstand door een beroep te doen op een lokale fabrikant, en zo kwamen we in contact met Provost " Sandrine Pierre, logistiek manager bij Naturopera.

De Franse oplossingen van Provost 

Het Origine France Garantie label voor onze PROPAL3, PROSPACE + en PRORACK + rekken, geproduceerd op slechts enkele kilometers van de site, was een doorslaggevend criterium voor de logistiek manager, die wilde werken met een directe fabrikant op korte afstand.

Er werd een stelling van 3.000 m2 geïnstalleerd , samen met apparatuur voor de werkplaats en het laboratorium. De montage van de rekken werd toevertrouwd aan een team dat zich in de buurt van de locatie bevond.

web_PROVOST_Naturopera_20221123_006@ACHphoto
Vorige
Volgende
  • 3 000 m2
  • 4 176 pallets
  • 8,77 m hoogte bovenste niveau

In 2013 creëerden Kilian O'Neill en Geoffroy Blondel de Joigny hun eigen merk milieuvriendelijke luiers, Tidoo, gericht op de biologische retailmarkt. 7 jaar later, in 2020, werd op basis van het succes van het merk Tidoo en de creatie van nieuwe merken de Naturopera groep geboren.

De ambitie van de groep is duidelijk : gezonde en veilige producten ontwerpen die natuurlijke reserves niet uitputten, en goed zijn voor mens en milieu. In 2022 zette Naturopera een grote stap voorwaarts door ervoor te kiezen zelf te gaan produceren.

In Pas-de-Calais richtte de groep zijn eigen fabriek op voor de productie van ecologische luiers, 100 % gemaakt in Frankrijk, een primeur in Frankrijk in 30 jaar tijd.

Zij vertrouwden op Storacon - Provost Group

Dubbelzijdige palletstellingen

Anios

Opslag van pallets met ontvlambare hygiëneproducten
web_Provost_Charpentier_033@ACHphoto

Champagne Charpentier

Inrichting van de opslagruimte op de nieuwe wijnbouwlocatie
Loading...