Archiefrekken

Ontdek ons brede aanbod van metalen rekken met legborden in buisconstructie of in plaatstaal, in talrijke afmetingen en uitvoeringen, voor een efficiënte inrichting van uw archiefruimte. In ons gamma vindt u een oplossing voor zowel mobiele als statische opslag, zowel voor archivering in archiefdozen en archiefboxen als in hangmappen en ordners. Storacon rust archiefruimtes uit in de meest uiteenlopende sectoren, gaande van bibliotheken, kantoorruimtes, banken en mediatheken tot scholen, overheidsinstellingen, ziekenhuizen, musea en apotheken. Verkoop van kant-en-klare kits of werk op maat. Voor een volledige inrichting van uw archiefruimte, vraag professionele raad of een gratis offerte aan een Storacon-expert via 056 77 58 21.

Prospace+ archiefrekken : compacte opslag van archiefdozen

Voor statische opslag van archieven in archiefdozen zijn de Prospace+ archiefrekken een uitstekende en voordelige oplossing, want perfect afgestemd op de afmetingen van deze verpakkingen. Met een standaard diepte van 350 mm, voor de eenzijdige versie die tegen een muur opgesteld wordt, of van 700 mm diepte, voor de centraal opgestelde of dubbelzijdige versie, zijn deze archiefrekken ideaal voor horizontale opslag van archiefdozen. Beschikbaar in 2 uitvoeringen : met legborden in buisconstructie of van plaatstaal. De buisconstructie-uitvoering heeft een draagvermogen van 125 tot 175 kg per niveau , afhankelijk van de afmeting van het legbord. Voor de opslag van archiefboxen bestaan de Prospace+ rekken in buisconstructie ook in dieptes 500 (toegang aan 1 zijde) en 1000 mm (toegang aan weerszijden). De plaatstalen uitvoering van Prospace+ heeft een draagkracht van 100 tot 125 kg per niveau, eveneens naargelang de afmeting van het legbord. Om uw archieven beter te beschermen kunnen beide uitvoeringen van Prospace+ (buisconstructie of plaatstaal) uitgerust worden met zijwanden of achterwanden, en eventueel deuren.


Proclass archiefrekken : opslag van zowel archiefdozen als hangmappen (kantooromgeving)

De Proclass archiefrekken zijn speciaal ontworpen voor opslag van zowel archiefdozen als hangmappen. U kan kiezen voor horizontale opslag van archiefdozen bovenop de legborden of voor een hangklassement door de hangmappen in te haken onderaan het legbord. Dankzij de diepte van het legbord (360 mm / tussenafstand van 330 mm voor de hangmappen) en de afstand tussen de niveaus is Proclass het rek bij uitstek om uw opslagcapaciteit voor archiefdozen en hangmappen te optimaliseren. De Proclass archiefrekken bestaan voorts uit 3 versies : open, semi-open of gesloten. Dit wil zeggen zonder wanden, met zijwanden of met zijwanden en achterwand. Ook kan Proclass uitgerust worden met openklapdeuren of vouwdeuren voor meer confidentialiteit, orde en netheid. Voor een optimale benutting van de hoogte van archiefruimtes bestaat dit archiefrek ook in extra-hoge uitvoering van 2450 mm hoogte. Bij deze hoogte is gebruik van een opstapje of trapladder aanbevolen om ook de bovenste niveaus te kunnen bereiken.


Protub archiefrekken: compacte opslag van archiefdozen

Met een Protub archiefrek kan u in een recordtijd een volledige archiefruimte inrichten. Protub is namelijk opgebouwd uit vaste modules en dus ultrasnel gemonteerd. In ons gamma vindt u kits van 2070 mm hoog en in dieptes van 400 mm (toegang aan 1 zijde) of 700 mm (toegang aan beide zijden), met legborden in buisconstructie, open of bedekt met MDF panelen. De archief- kits zijn speciaal ontworpen voor opslag in A4 archiefdozen. U kan er echter bij de opbouw ook voor kiezen hogere vakken te creëren met meer ruimte tussen de legborden, zodat u ook andere verpakkingen of goederen kan opslaan.


Mobiele opslag van archieven

De 3 types opslagmogelijkheden voor archieven van Storacon (Prospace+, Proclass en Protub) bestaan allemaal ook in een mobiele versie. De rekken worden dan op een Proroll bodemplaat met rails gemonteerd, waarover u ze dan door middel van een handwiel en zonder veel moeite kunt verschuiven. Met een mobiel opslagsysteem bespaart u tot 80 % opslagruimte doordat er minder gangpaden nodig zijn. U hoeft alleen maar naar links of naar rechts te draaien om een gangpad te vormen en toegang te krijgen tot de archieven.

Loading...