Panoramisch uitzicht op een metalen mezzanine met trap geïnstalleerd op een zolder

Metalen tussenvloer voor loft

Onze modulaire tussenvloeroplossingen worden veel gebruikt in de industriële wereld, maar we bieden onze knowhow en ervaring ook aan architecten, ontwerpers van lofts en commerciële ruimtes en particulieren aan om hen te helpen bij het creëren van een mezzanine.

  • fabricage-provost Fabricage Provost
  • bedrijfsklaar Bedrijfsklaar
  • normen-veiligheid Veiligheidsnormen

Project op maat ?

Een van onze 4 regioverantwoordelijken in België kan u helpen.

Informatie

Onze tussenvloeroplossing voor lofts

Met onze metalen tussenvloeren kan u de beschikbare ruimte maximaal benutten en extra vloeroppervlak creëren, bijvoorbeeld op zolder, in uw huis of flat. Het voordeel van een tussenvloer is dat hij snel geïnstalleerd is, zonder nood aan structurele werkzaamheden, laswerk of verbouwingen - de mezzanine kan in slechts enkele dagen worden gemonteerd, met gegarandeerde deadlines.

Onze Proplus LP3 tussenvloeroplossing is ontworpen in overeenstemming met de Eurocode-normen en voldoet aan DTU 51.3, en is gecertificeerd door Bureau Veritas. Onze mezzanines zijn ook modulair en schaalbaar, en hun structuur (bestaande uit 4 standaardelementen: staanders, primaire liggers, secundaire liggers en vloerbekleding) kan worden gedemonteerd, aangepast en uitgebreid om zich aan te passen aan veranderingen in de woning.

Inrichting op maat

Onze metalen tussenvloeroplossing kan om het even waar op zolder, in uw flat of huis worden geïnstalleerd. Met een volledig gamma van verschillende uitvoeringen en lengtes van staanders, primaire en secundaire liggers en door middel van onder meer beugels met variabele hoek kunnen wij onze tussenvloeren in elke ruimte inpassen voor een optimaal gebruik van de oppervlakte.

  • Er zijn 3 soorten bekleding voor onze metalen tussenvloeren : houten vloer, metalen roostervloer of bekleding van plaatstaal.
  • Er zijn 3 soorten steektrappen (rechtstreeks, met overloop, ingewerkt) die met een hoek van 34 of 45° worden geïnstalleerd, evenals 2 soorten draaitrappen (diameter 1820 mm met een bruikbare doorgang van 800 mm of diameter 1420 met een bruikbare doorgang van 600 mm).
  • De balustrades (die voldoen aan de norm NFE 85-015) kunnen worden uitgerust met een reeks accessoires (afwerking hoekbuisverbindingen, leuningverbindingen) en hebben een verstelbare asafstand. Er kan ook een metalen plint worden toegevoegd.

Ik heb een project

beaufils-2

Voorschriften en administratieve procedures

Voordat u een mezzanine in huis installeert, moet u rekening houden met een aantal wettelijke aspecten. De balustrade op uw mezzanine moet minstens 1 m hoog zijn, met een maximale afstand van 11 cm tussen de balusters. Afhankelijk van de oppervlakte van uw mezzanine is het ook mogelijk dat u een aangifte moet doen :

  • Onder 5 m² zijn geen formaliteiten vereist
  • Tussen 5 en 20 m² moet je een aangifte van werken indienen bij de gemeente
  • Boven 20 m² is een bouwvergunning vereist

Als u in een flatgebouw woont, heeft u de toestemming van de medebewoners nodig voordat u kan beginnen met de bouw van uw mezzanine

Ik heb een project

Tips & advies
Johann Vinchon
"

Heeft u vragen over uw loft tussenvloerproject en de bijbehorende regelgeving ? Wij kunnen u helpen met de constructie en de verschillende administratieve procedures. Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

"
Johann, Agence Nord
Loading...