Opslagmagazijn uitgerust met lichte en zware rekken
Onze oplossing

Industriële opslagoplossingen

Met 60 jaar ervaring in rekken en opslagoplossingen kunnen we metalen rekken aanbieden voor alle soorten industrieën. Of u nu een kleine opslagruimte of de volledige oppervlakte van een logistiek gebouw wil inrichten, onze regioverantwoordelijken en onze ontwerpafdeling zullen met u samenwerken om uw project tot een goed einde te brengen.

Project op maat ?

Een van onze 4 regioverantwoordelijken in België kan u helpen.

Industriële opslagoplossingen : expertise ten dienste van uw bedrijf

Met 60 jaar ervaring in industriële rekken en opslagoplossingen kunnen we een breed scala aan metalen rekken leveren voor alle industriële sectoren. Ongeacht de grootte van uw opslagruimte, van een kleine ruimte tot een enorm logistiek gebouw, wij zijn er om u te helpen uw project te realiseren.

Onze regioverantwoordelijken en ontwerpafdeling helpen u graag bij het vinden van een opslagoplossing die voldoet aan uw specifieke behoeften, rekening houdend met de soorten goederen die moeten worden opgeslagen, de opslagruimte, de opslagmethode, het laadvermogen en de toegankelijkheid en handling. We bieden een divers assortiment stellingen, van licht tot middelzwaar en zwaar, allemaal ontworpen voor optimale sterkte en duurzaamheid.

Protub : recordhouder montagesnelheid

fabricage-provost

Productie

Provost

robuust

Oplossing

Robuust

Protub, ontwikkeld door Claude Provost, is een modulair rekkensysteem, robuust en eenvoudig te monteren zonder schroeven of bouten. Het werd uitgevonden in 1964 en is na meer dan 50 jaar nog steeds erg populair. Dankzij het snelle montageproces kan één man tot 25 strekkende meter Protub-rekken monteren in slechts 15 minuten. Protub biedt veel voordelen op het gebied van functionaliteit en duurzaamheid en de structuur kan 150 tot 300 kg per niveau dragen.

Ontdek de oplossing
Protub 3D-rekken met houten schapdeksels en uitloopbakjes
        Industriële opslag

Protub rekken

Prospace+ : werkplaatsrekken van plaatstaal of in buisconstructie

fabricage-provost

Productie

Provost

eenvoudige montage

Montage

Gemakkelijk

Prospace+ is een schaalbare stellingoplossing met aan de binnenkant geperforeerde staanders met een steek van 40 mm. Prospace+ is verkrijgbaar in verschillende afmetingen, in gelakte of gegalvaniseerde versies en met legborden van buismateriaal of plaatstaal en is ideaal voor het opbergen van alle onderdelen en lichte goederen in de werkplaats. Dankzij het robuuste ontwerp is het bestand tegen een belasting tot 250 kg per niveau.

Ontdek de oplossing

Prorack+ : middelzware rekken

fabricage-provost

Productie

Provost

robuust

Oplossing

Robuust

Prorack+ is een modulaire stellingoplossing die ideaal is om goederen, dozen of zware onderdelen op te slaan in uiteenlopende sectoren van de industrie. De legborden zijn bevestigd aan de langsliggers door middel van een inhaaksysteem. Zo kan u ze eenvoudig van hoogte veranderen in stappen van 50 mm. Gemakkelijk te monteren en demonteren, kan tot 5 ton per juk dragen en hoogtes tot 6 meter bereiken.

Ontdek de oplossing

Toepassingen met onze lichte industriële rekken

Onze lichte metalen stellingen kennen veel toepassingen in de industriële sector. Ze kunnen worden gebruikt om nieuwe opslagruimtes te creëren voor goederen op één of meer niveaus, om orderverzamelruimtes in te richten of om chemische producten in alle veiligheid op te slaan.

Propal 3 : het palletrek

fabricage-provost

Productie

Provost

maatwerk

Oplossing

Op maat

Het Propal 3 palletrek is een ideale opslagoplossing voor zware lasten, met name pallets, met maximaal 6 ton per niveau en een capaciteit van 18 ton per juk. Het is ontworpen om robuust, betrouwbaar en veilig te zijn, met een inhaaksysteem rond de staander voor een optimale verdeling van de belasting, borgpennen om te voorkomen dat de liggers losraken en staanders die om de 50 mm geperforeerd zijn voor een nauwkeurige hoogteregeling van de legborden. Propal 3 kan ook worden aangepast aan alle palletopslagmethoden: accumulatieopslag met FIFO- en LIFO-methoden, dynamische zwaartekrachtopslag, shuttleopslag, enz.

Ontdek de oplossing

Cantipro : onze draagarmstelling voor zware lasten

bedrijfsklaar

Oplossing

Kant-en-klare oplossing

fabricage-provost

Productie

Provost

Cantipro is een draagarmstelling die geschikt is voor opslag van zware lasten, zowel binnen als buiten. Cantipro heeft een breed toepassingsgebied, van de opslag van hout en materialen tot auto's, haspels en spoelen. Cantipro is ontworpen en geproduceerd in de fabrieken van de Provost Group, is gepatenteerd en is gemakkelijk te demonteren en te transporteren, waardoor de opslagruimte in de toekomst gemakkelijk te onderhouden en te upgraden is.

Ontdek de oplossing

Toepassingen met onze industriële rekken voor zware lasten

Industriële opslagrekken worden gebruikt in een verscheidenheid aan industriële toepassingen om de opslagruimte te optimaliseren, waaronder logistiek en transport, productie, distributie en bouw.

Ruimte besparen met tussenvloeren en zelfdragende constructies

Hebt u dringend behoefte aan extra opslagruimte en bent u op zoek naar een alternatief voor de constructie van een nieuw gebouw ? Onze stellingsystemen zijn gecertificeerd en zo ontworpen dat wij snel en eenvoudig tussenvloeren voor opslag of voor publieke ruimtes kunnen installeren voor u, op één of meerdere niveaus, evenals zelfdragende constructies.

Welke criteria moet u gebruiken om het geschikte industrieel rek te vinden ?

 Palletstellingen en een industrieel platform geïnstalleerd in een magazijn

Afhankelijk van uw activiteit kunnen de vereisten voor een industriële opslagoplossing diametraal verschillen. Door de hulp van een professional in te roepen, kan u ervoor zorgen dat uw installatie aan al deze vereisten voldoet. Om u echter de weg te wijzen naar de rekkenoplossing die het meest geschikt is voor uw werkplaats of fabriek, zijn er een aantal algemene criteria waarmee u rekening kan houden :

 • Type op te slaan goederen : zware lasten zoals machines of pallets vereisen robuustere rekken, terwijl kleine items of reserveonderdelen beter geschikt zijn voor lichte rekken.

 • Opslagruimte : industriële rekken kunnen worden geconfigureerd voor verschillende groottes en vormen van ruimtes. Door de beschikbare ruimte op te meten, kan u een stellingsysteem kiezen dat de opslagcapaciteit optimaal benut.

 • Opslagmethode : de gekozen stellingen moeten zich lenen tot de gebruikte opslagmethode.

 • Draagvermogen : voor zware lasten zijn stellingen met voldoende draagvermogen vereist.

 • Vlotte toegang en behandeling : de opgeslagen producten moeten snel en gemakkelijk bereikbaar zijn, zowel voor operators als voor heftoestellen. Er kunnen beschermmiddelen nodig zijn voor uw opslagrekken als u gemotoriseerde apparatuur gebruikt.

Project Anios

Anios Laboratories is gespecialiseerd in het ontwerp, de productie en de marketing van hygiëne- en desinfectieproducten.

- Het project -

 • Het inrichten van een cel van 4.340 m2 in het magazijn voor de opslag van 5.000 pallets met hygiëneproducten voorafgaand aan verzending.
 • Een oplossing bedenken als aanvulling op het sprinklersysteem om rook binnen te houden als er brand uitbreekt in een van de cellen.

- De oplossing van Provost -

 • Luchtdichte opslagcellen creëren om rook binnen te houden in geval van brand.
 • Benut de hoogte van het magazijn met een structuur van 5 niveaus met een capaciteit van 5000 pallets.
Dubbelzijdige palletstellingen
Vorige
Volgende
 • 5000 pallets
 • 9,6m hoogte
 • 4 niveaus + vloer

Een reeks diensten voor een kant-en-klaar project

Om aan de eisen van Anios te voldoen, hebben we hun magazijn uitgerust met een 9,60 m hoog Propal 3 dubbelzijdig palletreksysteem.

De hele installatie is beveiligd en gesprinklerd om de veiligheid van mensen en goederen te garanderen.

Wat maakte het verschil bij dit project?

Ons vermogen om een reeks op maat gemaakte inrichtingen te ontwerpen, die veel specifieker zijn dan de aanvankelijke stellingvereisten.

 • beveiliging van opslaggangen voor gevoelige producten met gaaswanden
 • tijdelijke opslagcellen voor het laden en lossen van vrachtwagens
 • het specifieke ontwerp van een vatenrek.

Zij vertrouwden op Storacon - Provost Group

web_Provost_Charpentier_033@ACHphoto

Champagne Charpentier

Inrichting van de opslagruimte op de nieuwe wijnbouwlocatie
web_Provost_IGrec_20210217_068@ACHphoto

La Grange

Inrichting van 4 ruimtes voor restaurant, winkelruimte en kantoorruimte
Provoost-Roady-Villefranche-HDR-25

Roady

De opslagcapaciteit van de reserve vergroten zonder te bouwen
Loading...