Legbordstellingen voor werkplaats

Voor industriële opslag van lichte tot halfzware goederen in zowat alle mogelijke afmetingen en verpakkingen, bekijk ons aanbod van professionele metalen legbordstellingen. Bij legbordstellingen worden de legborden meestal gewoon ingehaakt in het rek. Daardoor zijn ze eenvoudig te monteren en gemakkelijk in te richten of aan te passen volgens uw eigen behoeften. Deze stellingen zijn dus ideaal voor opslagplaatsen, werkplaatsen, garages, voorraadruimtes … Contacteer Storacon op 056 77 58 21 voor oplossingen op maat, bijvoorbeeld rekken over de volledige hoogte van een gebouw, smalle gangen …

Rekken voor order picking

Legbordstellingen voor opslag van lichte tot halfzware goederen

De Prospace + legbordstellingen van Storacon zijn een uitstekende keuze voor opslag van lichte tot halfzware goederen, het gaat om gewichten tussen de 50 en 275 kg per legbord.

Het kan gaan om kleine losse onderdelen zoals bouten, moeren, schroeven, spijkers in kunststof magazijnbakken met grijpopening of bulkgoederen in stellingbakken met verdeelschotten, en voorts ook om losse artikelen of stukgoederen (al dan niet verpakt) in dozen of draadmanden.


Modulair systeem met eenvoudige montage

Een Prospace + rek is gemakkelijk uit te breiden of aan te passen door zijn opbouw uit start- en aanbouwmodules. U heeft extra opslagruimte nodig ? Geen probleem, u sluit gewoon een aanbouwmodule aan op het bestaande rek en de klus is geklaard. Of wil u de ruimte tussen de niveaus anders inrichten ? Geen zorgen, de legborden zijn verstelbaar in de hoogte per stap van 40 mm. En als dit nog niet volstaat, kan u ook nog elk legbord onderverdelen door middel van vakverdelingen.

Zoals u merkt, een Prospace + rek is enorm flexibel en kan in nagenoeg elke omgeving geïntegreerd worden voor welk product dan ook. Bovendien is het rek in een mum van tijd gemonteerd, zonder enig schroefwerk.


Ideaal voor toepassingen als orderverzameling

Legbordstellingen kennen velerlei toepassingen. Zij kunnen zowel voor statische opslag bijvoorbeeld van reservevoorraad in magazijnen, werkplaatsen, winkels, garages enz., als voor orderpicking gebruikt worden. Voor orderverzameling werkt Storacon vaak met een systeem van schuin afhellende legborden. Op deze manier is de inhoud van bijvoorbeeld magazijnbakken of dozen steeds goed zichtbaar en kan er sneller en efficiënter gepickt worden.


Legbordstelling over de volledige hoogte van een opslagruimte

Met een maximale hoogte tot 5 m kan u Prospace + ook gebruiken om de hoogte van uw opslagruimte ten volle te benutten. Om alle picklocaties te bereiken kan u dan ofwel met verrijdbare stellingladders werken ofwel loopgangen creëren tussen de rekken die u via een of meerdere platformtrappen toegankelijk maakt.


Legborden in buisconstructie of in plaatstaal

Bij de Storacon legbordstellingen hebt u de keuzen tussen 2 types van legborden : in plaatstaal of buisconstructie. Beide types legborden zijn in de hoogte verstelbaar per stap van 40 mm en afgewerkt in epoxy poeder coating grijs RAL 7035 of gegalvaniseerd.

Onze legborden in buis bestaan in 24 standaardformaten . De 3 lengtes (670, 970 en 1240 mm) kan u naar believen combineren met 8 dieptes (300, 350, 400, 500, 600, 700, 800 en 1000 mm). De legborden in buis zijn standaard verkrijgbaar in de opengewerkte versie of met 3 types bekleding : MDF paneel, gegalvaniseerde staalplaat of gaasdraad.

Onze legborden in plaatstaal bestaan in 14 standaardformaten. De lengtes zijn identiek aan de legborden in buis, voor de dieptes bestaat er enkel geen diepte 1000 mm.


Staanders in 6 standaard hoogtes maar ook indien gewenst op maat

De 6 standaard hoogtes van onze staanders zijn 1800, 2000, 2200, 2400, 2600 en 3000 mm. Indien gewenst kan u ook echter op maat alle hoogtes tussen 1800 en 5000 mm laten produceren. De afwerking van de staanders is in epoxy poeder coating blauw RAL 5019 of gegalvaniseerd.


Draagvermogen

Onze buisconstructie en plaatstalen legborden hebben een gemiddelde draagkracht per legbord tussen 50 en 250 kg, afhankelijk van de lengte en diepte van de legborden. Staanders van type A kunnen per paar staanders 1T4 dragen, staanders van type B tot 2T1.

Loading...